El diumenge, 13 de setembre, ens varem trobar a Viladasens un total de 73 socis i algun simpatitzant.

Després de formalitzar les inscripcions, varem gaudir d'un excel·lent  esmorzar de forquilla, com ja és habitual a Can Lladó i del ja tradicional "braç de gitano" per postres que...buff!, estava boníssim!! Ben esmorzats i amb el bon temps, que ens va acompanyar durant tota la sortida, varem anar cap a Castelló d'Empúries, passant per pobles i camins molt agradables.

Un cop varem arribar a Castelló d’Empúries, varem aparcar les motos en un espai habilitat a tocar del poble i ens varem endinsar al centre històric del poble. La Llotja, la plaça de la Basílica de Santa Maria, la plaça de Jaume I, eren escenaris aquest cap de setmana del Mercat Medieval del Festival Terra de Trobadors que aquest any celebrava els seu 25è aniversari. És per això que tot el poble estava completament envaït per multitud de visitant per gaudir de totes els activitats que es feien durant aquests dos dies. En mig de gran quantitat de parades d'artesans i productes d'època es feien representacions teatrals, batucades, i danses. Darrera la basílica hi havia atraccions infantils de fusta imitant les actuals.

La venda de productes de la majoria de paradetes s’havia de fer amb la moneda medieval comtal d’Empúries, un requisit imprescindible per poder adquirir tota mena de productes del comtat d’Empúries a l’Edat Mitjana. Aquests diners d'or s'havien de bescanviar prèviament en una mena de banc de l’època. El visitant havia de bescanviar els diners d’or, el mig diner d’or, els diners de bronze, el mig diner i la peça petita, reproduccions de la moneda en ús durant la baixa edat mitjana a la capital del comtat d’Empúries. El Mercat Medieval és sense dubte un dels actes més atractius, característics i multitudinaris del festival.

Un grup de socis varem tenir la sort de trobar-nos en Josep Font, un Castellonenc que, igual que tots els del poble, anava vestit d’època i formava part d'una de les 27 entitats que organitzen el Festival. Molt amablement, ens va fer de guia, ens va explicar part de la historia del poble i ens va acompanyar al Museu d'Historia Medieval de la Curia-Presó del Segle XIV.

A la una en punt i sota un Sol radiant sortíem de Castelló d'Empúries i tornàvem a Viladasens.  

Va ser una matinal diferent i molt divertida!

Us esperem a la propera sortida del mes de gener!!