HISTÒRIA DE L'ASSOCIACIÓ DE MOTOS HISTÒRIQUES GIRONINES


 L'Associació de Motos Històriques Gironines va ser fundada el 19 de juliol de l'any 1991 i va ser inscrita en el registre d'associacions el 3 de febrer del 1992.

La història però va començar uns mesos abans quan el que fou el primer president Josep Simón Cruañas va anar a veure a Manel Trèmols Pueyo al seu taller del carrer Santa Eugènia i li va dir:

"Hauriem de fer alguna cosa per poder conservar aquestes motos ja que si no es perdran totes. Hi vols participar ?."

A partir d'aquell moment es varen començar a fer contactes amb altres persones que també tenien el mateix interés. Els socis fundadors varen ser:

Josep Simón i Cruañas, Salvador Claret Sargatal, Francesc Costa Martí, Manel Trèmols Pueyo, Joaquim Soler Corominas, Enric Vazquez Cairol, Gaudènci Sellés Feliu, Amadeu Rovira Pujadas, Antoni Nonell Cucurell i Francesc Rovira Boix

La primera activitat o acte que es va preparar va ser la presentació a l'Stand de Fires de Sant Narcís del mateix any 1991 en el que es varen fer aproximadament 80 socis nous. A mesura que ha anat passant el temps el nombre de socis ha anat variant i a finals de l'any 2004 el nombre de socis actius supera els 300 i esperem poder-lo anar augmentant.

Les activitats de l'any 1992 varen consistir en 2 trobades i una excursió fins a la llotja de vehicles històrics de Sils. La primera trobada que es va fer va ser la "Trobada de Motos Històriques Ruta de Carrilet de Sant Feliu de Guíxols especial sidecars" i la segona va ser la Trobada de Motos Històriques de Bescanó, Memorial Salvador Claret i Naspleda.

D'aquestes dues trobades, l'any 2014 s'ha celebrat la 23ena edició, i esperem poder-ne fer moltes més amb l'ajut dels socis i dels col·laboradors.

Es fa uma trobada cada ems i d'aquestes, 6 trobades per a motos amb més de 25 d'anys antiguitat i la resta son trobades en les que s'accepten motos sense data límit de fabricació.

 Des de l'any 2001 la última activitat de la temporada consisteix en una festa (dinar-ball), a la que poden assistir socis i simpatitzants. Durant aquest dinar-ball es fa una rifa en la que es sortegen diferents articles com caixes de cava de l'associació, polos, suadores, un pernil, una bicicleta........ i altres articles.