El passat diumenge 17 de juliol varem fer la 19a matinal a Sant Joan Les Fonts.

Hi varen participar un total de 63 persones de les quals 54 eren socis i unes 40 motos en total. 

A primera hora del matí, com sol passar en aquesta època de l’any, bona temperatura per anar en moto. El calor ja vindrà més tard.

El punt de trobada com és habitual en aquesta trobada, el Restaurant la Font de Grèvol de Sant Joan Les Fonts. Després de fer les inscripcions varem fer un esmorzar de forquilla" per agafar forces pel camí. 

La ruta, genial com sempre, després de sortir del restaurant, ens dirigim cap a Castellfollit de la Roca, Montagut, Tortellà, Argelaguer i Besalú per fer una visita guiada a la Fàbrica de Paper La Confianza situada als afores de Besalú. Aquesta ha estat possible gràcies a que el soci Joan Aumatell hi treballa i ha tingut una durada d’una hora aproximadament. Seguint les explicacions d’un treballador i el mateix Joan hem vist en primer lloc els dos immensos motors de vaixell que generen corrent elèctric per a tota la fàbrica i suposo que a més en surt cap a la xarxa. A continuació ens han explicat el procés que segueix el paper que arriba en uns fardells i es barreja amb aigua per ser triturat en uns grandiosos dipòsits dels que en surt la pasta de paper que posteriorment es farà passar per uns rodets per finalment veure com surt el paper que és enrotllat en unes bobines immenses.

En acabar la visita hem continuat la ruta cap a Palera, Beuda i pujada a al Mare de Deu Del Món, per un vessant nou per a nosaltres ja que sempre havíem pujat per la banda de Cabanelles.

La pujada per Beuda, és més lenta ja que la carretera és més estreta i en algun tram hi ha grava, però és molt divertida.

En arribar a dalt el Santuari, visita obligada a les dependències de Mossèn Cinto Verdaguer, refrescar una mica la gola i gaudir de la magnífica vista des de la terrassa amb un dia clar, de tot el pla de l’Estany, Alta Garrotxa i Alt Empordà.

Seguidament ens varem tornar a posar en marxar per fer la baixada per el mateix camí, encara que alguns espavilats no han volgut fer-la per el mateix lloc i han optat, a mitja baixada, per agafar la carretera que passa per Cabanelles i d’aquí cap a Sant Joan les Fonts.

Una vegada arribats al restaurant, alguns dels participants es varen quedar a dinar i els altres varen marxar cap a casa, però tots molt contents de lo bé que ens ho hem passat.

 

Esperem que hàgiu passat un bon estiu!