Hem començat aquest any, avantsala del 25 aniversari de l’AMHG amb la tradicional sortida anomenada la Ruta del Carrilet (Especial sidecars).

Aquests vehicles de tres rodes que tan estimats són pels seus propietaris i que tenen cura embadalits pel seu valor mecànic i sentimental. Tristament en van quedant menys però nosaltres no defallim en l'afany de que cada any en puguin vindre més. Com és costum hem iniciat la sortida al Rest. El Cabrit a les 10'30 desprès d’un molt bon esmorzar, dirigint la comitiva cap a Fornells de la Selva; en el poble no hem aixecat molt enrenou, perquè hem passat per una petita variant que ens ha portat directament a l'església on ens aturem per fer la foto de grup amb la Regidora de esports Sra. Lídia Casellas que ens estava esperant i a la què se li fa lliurament de el llibre de AMHG 2014. Tot seguit agafem la carretera direcció a Quart on a la plaça del Carrilet ens espera el Regidor Sr. Juan de Domingo per donar-nos la benvinguda, fer la foto de grup i fer-li lliurament del llibre representatiu. L'arribada dels cinc sides i la cinquantena de motos que els precedeixen ha despertat l'admiració dels curiosos atrets pel retrunyir dels ginys. Un cop acabat el protocol amb ganes de fer carretera ens dirigim cap a Llambilles, Riudellots de la Selva, Sant Andreu de Salou, Caldes de Malavella, Llagostera, des de on les motos s'adrecen a Sant Grau per la GIV-6821, mentre que els sidecars han anat per la C-65 directes a Sant Feliu de Guíxols, on ens hem trobat. Un cop tots en el marc incomparable del Monestir i la Porta Ferrada  iniciem escortats per la guàrdia municipal una "rua" que ens porta pel passeig marítim fins al port i tornada. En el recorregut i ja que els diumenges hi ha mercat cosa que han aprofitat els nostres motards per fer tot el soroll possible amb els seus clàxons per si havia algun transeünt adormit.

Ja de tornada al Monestir tots ben aparcats s'inicia la visita a la part recentment restaurada que es fa per grups no molt nombrosos perquè els guies puguin atendre sobretot els visitants. Un cop finalitzada la visita ens dirigim cap al Teatre, on l'Ajuntament ens ha preparat un esplèndid refrigeri. Tot aquest enrenou ha estat gestionat en tot moment per la Sta. Dolors Segura (Loli); des d’aquí li volem donar les gràcies per la seva voluntat i la seva obstinació perquè les coses surtin cada vegada millor. Ja estem acabant, quan el nostre president Alfons Ortiz, megàfon en mà anuncia que es farà lliurament del llibre de AMHG al responsable del monestir i continuació dels trofeus als pilots que amb els seus sidecars han participat a l'esdeveniment. Hem de destacar la BMW R-75 del any 1943 model Afrika-Korps que el seu propietari en Joan Casademont ha mostrat amb alegria en la seva estrena i la veritat és que ha funcionat molt bé. En Roger Banks amb una Sunbeam amb la que ja ha participat en altres edicions, en Joan Batlle Tarres amb una Vespa 150 S molt ben conservada, en Joan-Hugo Silberman amb una NSU 601TS de 1930 i en Jesus Solà amb l'habitual Nimbus i la bota de vi en el sidecar encara que buida, però per compensar en porta penjada una de cuir amb un xarel·lo molt bo i fresquet que ens hem encarregat de provar.

Es dóna el tret de sortida per procedir al retorn al punt de partida, el Rest. El Cabrit on arribem gairebé sense contratemps. Gairebé un 70% dels socis que han participat a l'esdeveniment es queden al dinar de germanor i degustar el plat estrella "El cabrit al forn". Bon profit. Abans d'acabar el relat vull destacar un fet valerós per part de la Sra. Jorgina Descamps que per primera vegada i amb un Vespino ¡¡si si¡¡ un Vespino ha completat el recorregut amb èxit.

Sols ens queda felicitar als responsables del Rest. El Cabrit i donar les gràcies pel seu suport als ajuntaments de Fornells de la Selva, Quart, Sant Feliu de Guíxols i també a les persones que han controlat els encreuaments de carretera.

Una abraçada a tots els col·laboradors de la junta de AMHG i fins el proper any, el 25 Aniversari, en el que intentarem que la participació de sidecars sigui la més nombrosa de totes les edicions!